marți, 21 septembrie 2010

Câinele de pripas

Mă simt oarecum stânjenit faţă de cititorii acestei rubrici, de la care primesc tot mai multe semnale pozitive, pentru faptul că sunt nevoit să vorbesc din nou despre senatorul Georgică Severin, în timpul în care ţara se află într-o profundă criză morală, economică şi financiară. Îmi propusesem să-l las în lumea lui, aceea a demagogilor stupizi care îşi atârnă la rever insigna democraţiei, spintecând orice urmă de moralitate atunci când vine vorba de propriul interes. Numai că acest câine de pripas al politicii, care a ştiut să se gudure întotdeauna la uşa stăpânului cu bani şi putere, a ales să-şi pună cenuşă în cap într-o conferinţă de presă organizată de PSD Prahova cu ocazia înregimentării sale în marea oaste socialistă. După ce a năpârlit ani la rând pe partea dreaptă a politicii româneşti (PD, PNL, PLD, PD-L) şi îşi scuipa în sân când auzea de PSD, PC, Felix (omul despre care editorialistul Severin scria un material devastator în urmă cu ceva ani şi pe care acum îl vizitează aproape zilnic la Antena 1 şi 3), Năstase, Iliescu, azi vine cu pieptul în faţă şi ne spune că a ales cel mai democratic partid din România şi că el era hotărât să facă acest pas încă de anul trecut, din timpul turului doi al alegerilor prezidenţiale, când a văzut el dictatura din PD-L. Să nu-ţi vină să iei un pumn de sibutramină, ca Mutu şi să te autosuspenzi din ţara asta defectă, când îl auzi pe acest „idol al caşcavalului“ (asta pentru că a fost ovaţionat de mulţime la Festivalul Caşcavelei de la Valea Doftanei) vorbind despre democraţie şi moralitate?! Oare cât de proşti ne crede acest individ, care azi pozează în victimă, riscând să devină erou naţional, iar pe vremea lui Ceauşescu era gata, gata să se pozeze cu cizmele lui Lenin?! 
Domnule senator, motivul plecării dumneavoastră din PD-L este unul cât se poate de simplu. În urma scandalului „caseta“, în care Băsescu a fost aproape desfiinţat în campania electorală, dumneavoastră aţi ieşit cam şifonat. În PD-L nu mai aveaţi nicio şansă să vă rezolvaţi interesele, aşa că aţi aşteptat momentul în care opoziţia avea nevoie de un vot în plus în Parlament şi aţi trecut la negocieri. Ca să nu vă faceţi de râs, aţi bătut întâi la uşa PNL. Aici aţi găsit înţelegere la centru, dar pe plan local vi s-a întors spatele. Ulterior, aţi ales să vă faceţi de râs, intrând în partidul unde spuneaţi că nu veşi ajunge niciodată. Asta este, pe scurt, povestea „salvării democraţiei“ pe care o aruncaţi în faţa milioanelor de oameni care nu vă cunosc şi care, de bună credinţă, vă privesc ca pe un erou. 
Pentru că m-am plictisit de dumneavoastră, vă voi scrie câteva cuvinte ale unui om deştept: „Pentru a fi folositor în societate, un soldat trebuie să fie disciplinat, iar un om politic trebuie să fie liber“. Aţi înţeles ceva din asta? Nu prea cred, pentru că dumneavoastră sunteţi liber doar atunci când mergeţi la closet şi nici atunci nu sunt sigur că nu vă sună telefonul... 

P.S. Am fost întrebat de mai mulţi cunoscuţi ce am de împărţit cu acest Severin. Răspunsul este: nimic! Până la un moment dat l-am respectat pentru că mi-a fost profesor şi oarecum model îl adolescenţă. Ulterior, observându-i evoluţia de la activist PCR (şi nu unul de rând, ci unul care ţinea lecţii despre valorile comunismului) la ultrademocrat, formator de opiunie şi în cele din urmă „salvator al democraţiei“, l-am detestat pentru transformarea mincinoasă pe care a încercat să ne-o bage pe gât.
Imaginea dascălului pe care îl priveam cu admiraţie a murit şi nu a rămas nimic în schimb. Atâta tot.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Severin este un comunist care chiar merita aratat cu degetul.Am trait perioada in care ne ameninta cu diverse metode comuniste,noi fiind colegi cu el .Sunt multe de spus.