marți, 28 septembrie 2010

Artista, Tiseanu şi consilierii

Mă întrebam, săptămâna trecută, care este raţiunea pentru care primarul Tiseanu şi-a angajat  consilieri personali, dacă nimeni din jurul lui nu este în stare să-l sfătuiască cum se rezolvă o situaţie în care imaginea oraşului pe care îl conduce este serios şifonată la un post de radio de mare audienţă naţională?! Întrebarea este, de fapt, retorică, pentru că primărelul nostru s-a înconjurat de obligaţii politice şi în niciun caz de sfătuitori competenţi. Lăsând la o parte acest aspect, am să vă spun că la începutul săptămânii trecute, câteva zile la rând, artista Monica Anghel şi colegul ei de platou, Bogdan Miu, de la emisiunea de dimineaţă a postului de radio Europa FM, au reproşat administraţiei locale starea deplorabilă în care se află clădirea şcolii speciale de pe lângă Spitalul Voila.
Artista a venit şi cu o soluţie pentru a găsi o parte din  fondurile necesare în vederea rezolvării acestui caz. S-a oferit să vină la Câmpina, în calitate de prezentator la spectacolul organizat cu ocazia zilelor oraşului, iar banii pe care ar fi trebuit să-i primească pentru această prestaţie să fie donaţi pentru reparaţiile necesare acoperişului şcolii, despre care a auzit că este serios avariat. Reacţia lui Tiseanu a fost cât se poate de vehementă, într-un moment în care ar fi trebuit să dea dovadă de mai multă diplomaţie. A intrat în direct la emisiunea respectivă şi le-a servit sutelor de mii de ascultători povestea unui scandal între vechea şi actuala conducere a şcolii, pe fondul căreia ar fi plecat informaţii eronate către realizatorii emisiunii. În esenţă, primarul cam are dreptate, pentru că nu este chiar un dezastru la şcoala de pe Voila, însă sunt convins că foarte puţini dintre cei care i-au auzit justificările la Europa FM au şi crezut în ele. 
Poate că dacă ar fi avut mai multă minte, Tiseanu ar fi ieşit mai elegant din această situaţie, acceptând oferta Monicăi Anghel şi a lui Bogdan Miu, dar pentru alt moment artistic şi alt scop nobil, că doar şcoli, grădiniţe şi spitale de reparat sunt destule în oraşul ăsta. El însă trăieşte în lumea lui, într-o veşnică lehamite din care, din când în când, mai scoate capul cu entuziasm, odată cu apariţia unui microfon sau a unei camere de filmat. Şi când te gândeşti că este la al patrulea mandat (două de viceprimar şi două de primar)! 

P.S. 1 Consilierul Elvis Arghir (prin reprezentanţii săi, în cazul de faţă frăţiorul care se vroia şef la Hidro Prahova cu ceva vreme în urmă) cam face presiuni asupra unor directori de şcoli. Omul vrea banii pe lucrările câştigate la licitaţie, chiar dacă unele sunt făcute de mântuială. 
P.S. 2 Senatorul Georgică Severin a intrat serios în pâinea pesedistă. Zilele trecute era la umărul lui Ion Iliescu, la o lansare de carte semnată de fostul preşedinte, care a avut loc la Ploieşti.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Tiseanu nu are creier din moment ce il are consilier personal pe Moldoveanu

Anonim spunea...

Se vede limpede ca ai ceva cu Tiseanu