marți, 5 iulie 2011

Dictatura nesimţirii

Dacă mi-ar fi spus cineva în urmă cu aproximativ o lună, după tot scandalul mediatic şi politic creat, că bazinul didactic de înot de la căminele Petrol va ajunge în administrarea unui apropiat al deputatului PDL Florin Anghel, i-aş fi spus că ori este nebun, ori că primarul Tiseanu ar fi de-a dreptul penibil să apeleze la o astfel de soluţie.
Penibilul s-a întâmplat, iar primarul ne transmite tuturor, prin această decizie, că îl doare în... bascheţi de cetăţeanul contribuabil, care plăteşte taxe şi impozite mărite cu 20% şi pe care el le împarte cu dărnicie la tot felul de firme păstorite de politruci abonaţi la banul public.
Firma Gercom Business Ploieşti, care a câştigat selecţia de oferte pentru administrarea bazinului, este în proprietatea lui George Armaşu, fost consilier local acum câteva mandate (dacă nu mă înşel, din partea PNŢCD, condus atunci de Florin Anghel) şi fost angajat al lui Anghel la una din companiile sale.  Din câte se pare, acest domn Armaşu este foarte priceput în toate, de la construcţii civile, renovări şi zugrăveli, până la administrarea unui bazin de înot. Surse autorizate din cadrul Spitalului Municipal Câmpina susţin că, recent, aceeaşi firmă Gercom ar fi renovat şi fostul Spital de Boli Contagioase, desfiinţat azi, pentru care ar fi încasat aproximativ 6 miliarde de lei vechi din banul public. Poate ne răspunde domnul primar Tiseanu dacă este adevărat sau nu.
Trecând peste penibilul de a da administrarea unui bazin de înot unei firme care se ocupă de renovări şi zugrăveli, am să mă opresc asupra metodei ingenioase la care s-au gândit politrucii oraşului pentru a face din acest bazin, construit cu milioane de euro, o afacere pentru această firmă. Cred că metoda i-ar face geloşi şi pe Bill Gates ori Donald Trump, că doar nu e de colo să vină cineva să-ţi dea pe mână un bazin ultramodern de înot, să îţi plătească 80% din utilităţi, iar tu să nu ai altceva de făcut decât să încasezi 40% din venituri. Ei, ce ziceţi stimaţi cititori plătitori de taxe şi impozite cu 20% mai mari? Vă interesează o astfel de afacere? Sigur că vă interesează, însă, din păcate, nu faceţi parte din gaşca potrivită.
La Câmpina, am mai spus şi cu alte ocazii, s-a instaurat de multă vreme un soi de dictatură a nesimţirii, întreţinută cu mult talent şi abnegaţie de unii dintre politrucii care conduc oraşul. Ei ne sfidează fără jenă, pentru că au învăţat că războiul lor se câştigă cu bani, însă nu realizează că scârba şi disperarea celor din ce în ce mai mulţi nu se şterge cu 100 de lei din patru în patru ani.

P.S. Aţi mai auzit ceva de concesionarea hotelului de la Casa Tineretului? Eu nu. Totul a intrat, aşa, într-un con de umbră. S-a ţinut o licitaţie la care nu a participat nimeni, se vorbeşte despre o alta, la care probabil tot nu se va înghesui nimic, iar într-un final se va organiza mult dorita selecţie de oferte, în urma căreia, probabil, vom vedea acelaşi film penibil ca şi în cazul de mai sus. Nu mă mai miră nimic în ceea ce-i priveşte pe politrucii ăştia!

Un comentariu:

mircea spunea...

Anghel si Tiseanu sa ne lase.E mult prea multa nesimtire in comportamentul lor.