marți, 24 mai 2011

Au făcut bazin de înot, dar nu au cu ce să-l întreţină!!!

A mai trecut o săptămână (dacă nu mă înşel, a patra) şi bazinul de înot, construit în zona căminelor Petrol pe multe zeci de miliarde de lei din banul public, tot închis a rămas. Ministresa blondă Udrea nu şi-a făcut încă timp să taie panglica şi la Câmpina, aşa că autorităţile locale aşteaptă cu foarfeca în mână semnul blondinei, iar principalii beneficiari ai acestei lucrări, copiii, şi-au cam luat gândul de la bălăceala care ar fi trebuit organizată de şcoli, pentru că între timp se apropie vacanţa.
Mult amânata inaugurare nu este însă singura problemă a acestui bazin didactic de înot. Mai nou, aflăm că „inteligenţii” care îl administrează (aleşii noştri locali) şi-au dat seama că va fi foarte greu de întreţinut un asemenea edificiu, care ar putea păpa din bugetul local sute de milioane de lei vechi pe lună pentru cheltuieli curente, cum ar fi factura de gaze, de apă, de electricitate, salubritate şi nu în ultimul rând pentru salariile personalului. După un simplu calcul, asta ar însemna câteva miliarde de lei vechi pe an, bani pe care bugetul local, sărăcit de „marile realizări” ale asfaltangiilor din administraţia locală, nu prea şi-i poate permite.
Aşadar, „inteligenţii”, în frunte cu şeful lor, Tiseanu, primul tăietor de panglici al oraşului (în cazul de faţă al doilea, după ministresa blondă Udrea), s-au văzut nevoiţi să găsească soluţii pentru ca zecile de miliarde plătite din bugetul statului către firmele constructoare alese pe sprânceană să-şi găsească utilitatea. Puşi în faţa unei astfel de dileme, „inteligenţii” s-au strâns ciorchine în casa lor portocalie de pe buleveradul Carol I şi au zămislit o soluţie în urma căreia singurul care va avea din nou de pierdut este cetăţeanul. Şi să vă spun de ce: pentru că vor iniţia în curând un proiect de hotărâre în Consiliul Local, care va avea drept scop concesionarea dreptului de administrare al bazinului de înot către o firmă particulară care, bineînţeles, va fi nevoită să practice tarife piperate pentru a acoperi toate cheltuielile curente, dar şi pentru a obţine un oarecare profit. Altfel spus, ceea ce trebuia să fie un bazin didactic de care să beneficieze gratuit toţi elevii din Câmpina, s-ar putea transforma într-o piscină acoperită, unde vor avea acces doar cei care îşi permit.
Cu siguranţă „inteligenţii” din administraţia locală vor căuta să împace şi capra şi varza, pentru că, în mod normal, cu un an înainte de alegerile locale, nu-şi vor permite să închidă uşa în nas tocmai copiilor pentru care a fost construit acest bazin, însă, în această situaţie, orice firmă care s-ar încumeta să concesioneze dreptul de administrare ar intra grabnic în faliment.
Din păcate, până la urmă, această investiţie publică extrem de utilă pentru copiii oraşului, pe care o aplaud cu toate sinceritatea (chiar dacă a înghiţit mulţi bani publici care au ajuns în buzunare politice), riscă să se transforme într-o afacere măruntă de partid, sortită eşecului. Şi asta pentru că sunt sigur că vreun guzgan portocaliu, care nu se pricepe la nimic, va intra în posesia dreptului de administrare şi va conduce afacerea în primul gard ieşit în cale. Norocul nostru că a mai rămas doar un an până la dezinsecţie!

Un comentariu:

gina spunea...

Am auzit ca cei de la primarie au facut deja un chef la bazinul de la Petrol.Sa te interesezi si sa ii dai in vileag