marți, 16 noiembrie 2010

Hidoşenia prezentului

Ţara asta a noastră nu mai este un loc unde să poţi trăi cu fruntea sus din niciun punct de vedere. Cred că am ajuns la periferia lumii şi ne trăim ultimele clipe de decenţă. Am sperat până mai ieri că în pivniţa prăfuită a acestei societăţi putrede mai există o minimă rezervă de oameni întregi la minte, care îşi doresc să schimbe hidoşenia prezentului. M-am înşelat! Iată şi câteva argumente.
Un elev a fost atacat cu cuţitul în incinta Liceului Petrol, iar autorităţile se comportă ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Mai mult decât atat, directorul şcolii respective se arată mai degrabă preocupat de ceea ce se scrie în presă, decât de gravitatea cazului în sine. 
Un consilier local PSD se joacă de-a votul în „parlamentul local“ doar pentru a le da peste nas PDL-iştilor, care la rândul lor au respins un proiect propus de fostul deputat PSD Victor Bercăroiu. Nimeni nu pare deranjat de un astfel de joc al intereselor pe care aleşii locali nu mai au nici măcar decenţa de a-l ascunde sub masă.
Postul de manager al Spitalului Municipal a fost ocupat de actualul manager în urma unui concurs la care a participat doar el, chiar dacă la Parchetul General zac dosare în care acelaşi manager general are de dat multe explicaţii. Şi asta li se pare normal politrucilor din conducerea oraşului. 
Senatorul Georgică Severin ne anunţă senin într-o conferinţă de presă că a votat în favoarea majorării bugetului la Senat, în timp ce românii strâng tot mai mult cureaua într-o situaţie de criză fără precedent.
Tiseanu ameninţă cu ieşirea din Hidro Prahova, în timp ce PSD-ul local, condus de viceprimar, vrea fonduri europene pentru aceeaşi instituţie. 
Cabinetul medical al doctorului Dinu şi şcoala postliceală sanitară care-i poartă numele sunt pe cale de a fi scoase în stradă pentru că aceluiaşi primar Tiseanu i-a venit strălucita idee de a face în clădirea respectivă un muzeu al oraşului. 
În spitalul de acum părăsit de la Poiana Câmpina se fură ca în codru, iar secţia de boli infecţioase a Spitalului Municipal a fost realmente desfiinţată şi mutată la Ploieşti fără nicio explicaţie logică. 
Clădirea Primăriei a intrat în reparaţii capitale după ce în urmă cu câţiva ani s-au cheltuit sume impresionante pentru reabilitarea ei.
Tinerii liberali s-au simţit ofensaţi pentru că i-am trimis să mai pună mâna pe cartea de limba română şi ca drept răsplată mi-am primit porţia de morală pentru aşa o idee demoralizatoare. 
Argumentele de acest tip pot continua, din păcate, la nesfârşit. Ele se produc în fiecare zi cu aceeaşi intensitate şi izvorăsc din creierele unor oameni deformaţi, sub talpa cărora societatea românească moare puţin câte puţin.

P.S. 1 Am auzit tot felul de comentarii în urma dispariţiei fizice a lui Adrian Păunescu. Şi pro şi contra. Eu cred că omul care a scris versul „Cine are părinţi pe pământ, nu în gând“ a fost un mare spirit. Restul nu mai contează.
P.S. 2 Ce credeţi că face domnul primar Tiseanu după o zi istovitoare de muncă, aşa, mai pe înserat, după ce inspectează asfaltul turnat de firma agreată, Cast? Navighează pe internet şi comentează pe blogurile şi site-urile publicaţiilor locale. Aşa, că să nu mai zică lumea asta rea că nu are şi el opinie şi că are vocaţie de subaltern. 

Niciun comentariu: