marți, 13 martie 2012

Ziua femeii elector

N-aş fi bănuit niciodată ce importante sunt câmpinencele pentru politicieni, dacă nu eram martor, săptămâna trecută, la explozia de manifestări cultural-fripturiste inventate de partidele de la putere şi din opoziţie în cinstea zilei de 8 martie. Gesturi frumoase, dacă luăm în considerare faptul  că femeia, în general, merită mai mult decât primeşte în societatea românească. N-am să aduc în discuţie acum condiţia femeii românce, pentru că ar fi prea mult de polemizat, ci mai degrabă ipocrizia celor care şi-au amintit de femeie într-un an electoral. Ruşinos şi condamnabil să crezi, în calitate de politician, că oferind unei femei o friptură, un pahar de vin şi o oră-două de divertisment, te poţi spăla de păcate pentru ceea ce nu ai făcut un mandat întreg sau, în cazul altora, niciodată, în calitate de persoană publică (a se înţelege politician).
În general nu sunt deloc de acord cu astfel de sindrofii electorale, unde cineva mănâncă, bea şi se distrează gratis, pentru că este evident faptul că cel ce plăteşte (politician la putere ori în opoziţie) aşteaptă la rândul său răsplata, iar de aici începe lanţul slăbiciunilor într-o societate condusă de indivizi a căror competenţă se măsoară în paranghelii electorale ori plase cu alimente. Dar dacă tot s-a împământenit acest nărav nenorocit, cred că politicienii (mai ales cei de la putere) ar trebui să aibă bunul simţ de a sărbători Ziua Femeii în fiecare an cu aceeaşi intensitate, lăsând poate astfel impresia că EA nu reprezintă doar o sursă de vot aparent lesne de obţinut.
Din păcate, probabil mulţi ani de aici înainte, românii vor accepta astfel de motivaţii electorale care, în concepţia mioritică, reprezintă puţin mai mult decât nimic şi drept urmare ceva în plus. Astfel, noi, cei mulţi, ne vom mulţumi cu puţin, iar ei vor obţine dreptul la tot, inclusiv pe cel de a ne hotărî soarta.
Pentru toţi aceia care încă nu au aflat, săptămâna trecută, câmpinencele au participat, în funcţie de simpatiile politice, la patru mese festive şi patru spectacole, oferite atât de cei aflaţi la putere, cât şi de cei din opoziţie. Astfel, aproximativ 1000 de femei cu domiciliul în Câmpina au primit acest gen de „cadou”, urmând ca la vară să-l înapoieze sub forma unei ştampile pe un buletin de vot, care va aduce puterea administrativă a oraşului în mâinile unor oameni mai mult sau mai puţin capabili să o exercite. Şi cum ofertă electorală va fi din belşug, nu ne rămâne decât să trăim cu speranţa că doamnele şi domnişoarele despre care am făcut vorbire mai sus îşi vor exprima opţiunea de vot după criteriile dure pe care numai femeia ştie să le folosească pentru a-şi alege bărbatul.

P.S. Săptămâna trecută, chiar de Ziua Femeii, ziarul Oglinda de Azi a împlinit 13 ani de existenţă pe piaţa media locală. În tot acest timp, atât eu cât şi colegii mei, am încercat să fim alături de d-voastră, cititorii şi să vă reprezentăm interesele în societatea câmpineană. Uneori am reuşit, alteori nu, dar întotdeauna am ales să fim de bună credinţă, aşadar cât mai aproape de adevăr. Aşa vom proceda şi de aici înainte. Acum, la ceas aniversar, vă mulţumim tuturor pentru încrederea acordată.

Niciun comentariu: