marți, 6 decembrie 2011

Opoziţia şi puterea de Ziua Naţională

Anul acesta, surprinzător de mulţi câmpineni au asistat la manifestările Zilei Naţionale organizate de administraţia locală în centrul civic cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Cea mai mare parte dintre aceştia nu au fost simpli cetăţeni, cu trăiri patriotice intense, care au ţinut să fie prezenţi la sărbătoarea neamului, ci mai degrabă simpatizanţi ori membrii ai unor partide politice chemaţi să reprezinte opoziţia ori puterea, în cazul nostru USL şi PDL.
Dacă în ceea ce-i priveşte pe membrii PDL lucrurile au fost oarecum clare, în sensul că s-au prezentat la întâlnirea cu istoria aproximativ în aceeaşi formulă (delegaţie), prăfuită şi erodată de actul puterii, surpriza a venit din partea liberalilor şi a pesediştilor, care reuniţi pentru prima dată pe plan local sub steagul USL, au impresionat asistenţa cu un adevărat „regiment” (aproximativ 100) de susţinători.
Total surprinşi, pedeliştii au digerat cu greu demonstraţia de forţă a rivalilor, după care s-au retras îngânduraţi la nelipsita masă festivă organizată tot de ei la un restaurant câmpinean, pe malul lacului. Nici acolo nu au fost scutiţi de surprize, pentru că oficialii USL le-au refuzat compania în faţa bucatelor alese, în semn de protest pentru modul în care, în calitatea lor de reprezentanţ ai puterii, înţeleg să conducă oraşul în mod discreţionar şi de foarte multe ori anapoda.
Ceea ce s-ar putea numi prima confruntare publică dintre cele două forţe politice care vor avea un cuvânt greu de spus la alegerile locale vitoare, a făcut repede înconjurul oraşului. De atunci, unii vorbesc despre schimbarea care va să vină negreşit, iar alţii, impresionaţi de asfalt şi borduri, despre un alt mandat al administraţiei Tiseanu.
Trist este faptul că dincolo de aceste aspecte, mai nimeni nu vorbeşte despre momentele emoţionante ale evenimentului în sine - Ziua Naţională a României, cum ar fi defilarea forţelor armate, prezenţa multor copii şi tineri cu jerbe de flori ori faptul că Imnul Naţional a fost intonat de o voce superbă, profesionistă, ceea ce îmi dă dreptul să reafirm că mândria de a fi român nu se mai află printre priorităţile poporului.

Niciun comentariu: