Multe şi mărunte
- Sâmbătă, 12 februarie, dacă aveai proasta inspiraţie să ieşi din casă la cumpărături ori la o plimbare matinală prin centrul oraşului, te puteai alege cu o baie de nisip, ca într-un safari într-o zonă deşertică. Vântul puternic şi-a făcut treaba, spulberând nisipul împrăştiat în zilele de iarnă pentru deszăpezire pe carosabil. Probabil autorităţile sunt prea ocupate cu „strategia de dezvoltare locală” şi aşteaptă o rezolvare tot din partea mamei natură, adică vreo ploaie cu spume care să le spele delăsarea.
- Consultarea populară cu privire la una dintre lucrările arhitecturale pentru modernizarea centrului oraşului s-a dovedit a fi o pierdere de vreme. Câmpinenii nu sunt interesaţi de un astfel de proiect fantezist (care, după părerea mea, am mai spus-o, nu va avea soluţii de finanţare în următorii 10 ani), din moment ce nu s-au prezentat la vot decât aproximativ 300 de cetăţeni. Din păcate şi asupra multora dintre aceştia planează suspiciunea de a fi fost trimişi la „urnă”, unii de către şefii lor din administraţia locală, iar alţii de un anumit preot dintr-o parohie apropiată, în cuget şi simţire, de edilul nostru şef. Căci altfel cum se explică „pelerinajul” unor pensionari care nu ies din casă decât duminica, la slujba bisericească, a căror opţiune de vot era notată îngrijit, pe un bileţel, ca un soi de pomelnic.
- În interviul publicat săptămâna trecută de ziarul nostru, primarul Tiseanu a dat două răspunsuri interesante. Unul se referă la frustrarea pe care o simt pedeliştii după plecarea senatorului Severin în barca celor roşii, iar celălalt la proiectul „Calea Dacia”. În ambele situaţii, Tiseanu a dat dovadă de multă „diplomaţie”. Dacă în ceea ce îl priveşte pe Severin aş putea să înţeleg de ce îi „regretă” plecarea (este evident că senatorul ştie multe din culisele politice şi administrative ale lui Tiseanu şi că oricând poate fi un pericol pentru el), când vine vorba despre proiectul „Calea Dacia”, primarul aruncă o perdea de fum, vorbeşte despre un complot la nivel central, are bănuieli în privinţa anumitor interese şi lasă să se înţeleagă faptul că este străin de culisele acestui proiect, pe cât de controversat, pe atât de „lipicios” din punct de vedere al milioanelor de euro care se află la mijloc. Din păcate, cu astfel de declaraţii alunecoase, Tiseanu poate păcăli o parte a opiniei publice, însă din fericire, nu şi pe cei care se mai pricep la interpretarea şmecheriilor politicianiste. El cunoaşte exact istoria implementării proiectului cu pricina, numai şi pentru faptul că a organizat licitaţia în urma căreia a ieşit un adevărat scandal între firmele participante. Ştie foarte clar care au fost intersele şi din ce zonă politică au venit intervenţiile. Într-o ediţie viitoare am să vă povestesc mai multe amănunte din culisele acestui proiect pentru care Tiseanu zice, de câte ori are ocazia, că a pus mult suflet. Până atunci, însă, trebuie să recunosc că „prinţişorul” pedelist Marian Nistor a avut dreptate când a declarat public că „primăria a învăţat să facă afaceri”. Numai că a uitat să ne spună în beneficiul cui sunt aceste afaceri!
- Azi, într-o şedinţă extraordinară, Consiliuul Local votează bugetul Câmpinei pentru anul 2011. Altfel spus, aleşii locali vor împărţi, după mintea şi interesele lor, pe capitole, taxele şi impozitele locale mărite cu 20%. Trecând peste faptul că proiectul de buget trebuia să facă obiectul unei consultări publice, cu 30 de zile înainte de a fi votat (chestiune care, în mintea lor, s-a rezolvat prin afişarea unor hârtii pe zidurile Direcţiei Economice), am să vă spun că politrucii vor continua, printre altele, sarabanda asfaltărilor şi a studiilor de fezabilitate (oportune sau nu), care au un dublu scop: acela de a trimite banul public în visteria unor firme agreate şi acela de a bifa măreţe realizări înaintea campaniei electorale din 2012, oricare ar fi consecinţele pe termen mediu sau lung.
- Ca un făcut, şi de data asta, înaintea unui alt an electoral, administraţia locală a lansat, cu surle şi trâmbiţe „Strategia de dezvoltare locală” pentru perioada 2011 - 2017. Cu aproximativ 8 ani în urmă, în 2004 (tot an electoral), tot ei lansau o altă „strategie” - Agenda Locală 21, de care s-a cam ales praful. Ce ar trebui să ne facă să credem că de data asta lucrurile vor sta altfel? Poate fondurile europene cheltuite pentru instruirea funcţionarilor publici din primărie ar putea aduce un plus. Cu toate că după nenumăratele instruiri la care au participat de-a lungul vremii, inclusiv edilii din primul eşalon, nu se observă schimbări semnificative la nivelul relaţiei funcţionar/ ales local - cetăţean.
- Cu toate că zvonurile dădeau ca sigură implicarea unui om de afaceri important din Câmpina în preluarea hotelului de la Casa Tineretului, în ultimele zile mitul s-a cam spulberat. Din câte se pare, în acest caz nu este vorba decât despre o hrăpăreală politică, ieftină, faţă de care deontologii din Primărie nu sunt deloc străini. Dacă tot sunt aşa de transparenţi cum se laudă, să ne spună într-o conferinţă de presă cine îi împinge de la spate şi care este preţul acestei tranzacţii?!
- Dacă nu ştiaţi, la Câmpina, şi pâinea din spitale trebuie să aibă o anumită culoare politică. Zilele trecute, proprietarul unei fabrici de pâine din oraş a primit o adresă de la Spitalul Municipal prin care i se aducea la cunoştinţă că nu i se mai prelungeşte contractul de furnizare a produselor de panificaţie, pentru că „un coltuc de pâine” (au întocmit ei nişte procese verbale în care cineva reclamă calitatea unor produse) nu se ridică la standardele cerute. Omul s-a dus să ceară explicaţii, cu atât mai mult cu cât preţul la care îşi vindea produsele în spital era cu mult sub cel al pieţei. Avea să înţeleagă curând că era vorba de o făcătură a politrucilor de la putere. Mă gândesc că dacă ăştia au ajuns până acolo încât să umble şi la pâinea din spitale, cred că în curând vor fi în stare să privatizeze şi morga.
Un comentariu:
Orasul are nevoie de terenuri de sport si de parcari in primul rand si nu de pasaje subterane.Poate vede cineva si acest lucru
Trimiteți un comentariu